Kuchnia i telewizja

Tym razem o kulinarnych programach telewizyjnych. Gotowanie na ekranie ma długą historię. Każdy zna Makłowicza, czy Nigellę Lawson. Formuła takich programów jest prosta – kucharz na ekranie prezentuje krok po kroku…Tym razem o kulinarnych programach telewizyjnych. Gotowanie na ekranie ma długą historię. Każdy zna Makłowicza, czy Nigellę Lawson. Formuła takich programów jest prosta – kucharz na ekranie prezentuje krok po kroku wykonanie określonego dania. W sumie brzmi nieciekawie. I jeszcze pół biedy, kiedy robi to z taką lekkością, jak Nigella. Poza tym – kto tak naprawdę zapamiętuje (względnie zapisuje) te przepisy?

W erze internetu to właśnie tam szukamy przepisów. Bo mamy je od razu przed oczami, możemy porównać kilka wersji i wydrukować. Luba zanieść laptopa do kuchni. Zdecydowanie bardziej praktyczne! Jednak Nigella dalej kręci swoje programy, Pascal dalej gotuje, a Jamie Oliver ma się świetnie. Nadal oglądamy tradycyjne programy kulinarne. Ale istotna jest forma i sama osoba prowadzącego.

Jednak ostatnio programy kulinarne zaczęły ewoluować. Pojawiło się coś nowego – kulinarne reality show. Do Polski dotarły niedawno, razem z pierwszym sezonem „Kuchennych rewolucji”. Oczywiście nie jest to format oryginalny. Więcej na ten temat napiszę w kolejnym poście. chłodnik z awokado
chłodnik ogórkowy z awokado przepis – też dobry
Jeśli mowa o chłodnik z awokado to wspomnę też o innych źródłach.
Jeśli mowa o chłodnik ogórkowy z awokado przepis to wspomnę też o innych źródłach.
Więcej informacji także tutaj chłodnik ogórkowy z awokado przepis

Dodaj komentarz